Akadémia Klub nyitvatartás

Akadémia Klub nyitva tartása:


Hétfőtől péntekig 12-23 óra között
(a Klub már 11:30 órától nyitva tart)

 

Asztalfoglalás:


Érvényes klubtagsági kártyával rendelkező klubtagjaink asztalfoglalási szándékukat a következő telefonszámon tehetik meg, amelyen felszolgálóink hétköznapokon 10-21 óra között várják hívásukat:
Tel.: 06 1 312 0626

 

A büfé nyitva tartása:


Hétfőtől csütörtökig 9-16 óra között,
Pénteken pedig 9-15 óra között tart nyitva.

 

Tájékoztatás a klubtagsággal kapcsolatos kérdésekben:


Zilahy Péter főosztályvezető
Tel.: 269 0114, 411 6100/506
villámposta (E-mail): zilahy.peter@office.mta.hu

 

Tájékoztatás az Akadémia Klub programjairól, asztaltársaságokról:


Sánta Zoltán
Tel: 217 2462
E-mail: santaz@hdsnet.hu

 

Rendezvény ajánlatkérés és terembérlés:

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot online, visszahívjuk! A kapcsolatfelvételért kattintson ide! 

 


címkék:




Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galéria











CIKKEK

Citrom tarte

Ez már harmadik cikkünk a témában, de ne reménykedjen a kedves olvasó, hogy a gasztronómiai kifejezések végére érünk hamarosan. Legfeljebb abbahagyjuk…Láttak már önök egy Larousse gasztronómiai lexikont? Nos, simán agyon lehet vele ütni, mondjuk, egy rossz felszolgálót vagy szakácsot. Csak szólok!

Domboldal szőlőkkel

Tizenhét év nagy idő! Éppen 2000 óta szervezünk borkóstolókat, illetve borbemutatóval színesített gálavacsorákat éttermünkben az Akadémiai Klub Egyesület tagjainak és partnereinknek. Ezen évek alatt megfordult a klubban a magyar borásztársadalom színe-java.

hajszálvékonyra szeletelt érlelt nyers hús

Az előző részben néhány fontos konyhatechnikai eljárást, alapanyag-elnevezést jártunk körbe, hogy megkönnyítsük a kedves olvasó életét az étlapról történő választás során. Lássunk további divatos gasztronómiai szakszavakat, ételnevet.

lazac gravlax

Tudja a kedves olvasó, hogy mi az a konfitálás vagy szuvidolás? Eszik vagy isszák a veloutét, a chutney-t, a guacamole-t? Mi az a panko morzsa, a tempura vagy a gratin? Egy jobb étterem menüjét és itallapját a múltban is misztikum lengte át, mert egyszerű földi halandó nemigen értette az azon szereplő tételeket.

különleges boroscímkék

Álltak már tanácstalanul egy hipermarket boros részlege előtt és kérdezték maguktól, melyik palackot is kellene leemelni? A marketingesek -érthető módon- a címkére esküsznek: az lesz a nyerő, amelyik odavonzza a tekintetünket. Ez működik is a “laikus” vásárló esetében, s akkor, ha nincsenek ismereteink a borokról. Az ügy azonban lényegesen bonyolultabb ennél.

2017 legjobb borai

Február végén azt ígértük a kedves olvasónak, hogy visszatérünk a Magyar Tudományos Akadémia Bora 2017 bormustra eredményeire is. Nos, április 4-én az Akadémiai Klub adott helyet a díjátadónak. Borászok, újságírók, a zsűri tagjai jelenlétében adta át az okleveleket Vékás Lajos akadémikus, az MTA alelnöke a pincészetek képviselőinek.

További cikkek >
New York Café TripAdvisor