Borvacsora helyszín

Borvacsora helyszín

Amennyiben kötetlenebb, de mégis elegáns est részese lenne, a borvacsorát ajánljuk Önnek!

Helyszíneink mindegyike külön-külön is ideális borvacsorák megrendezésére, és egyedi elbírálás mellett Vörösmarty és Kodály termünk együttes igénybevételére is lehetőség van egy-egy nagyobb szabású rendezvény esetén, e két terem ugyanis közvetlenül egymás mellett helyezkedik el és átjárhatók. Amennyiben pedig egy igazán autentikus környezetben tartaná rendezvényét, válassza Krúdy-termünket, mely hosszú ideig az Akadémia bortáraként működött, levegőjét szinte átitatja a történelem és a kultúra. Kalandozzon a gasztronómia világában, ismerje meg a legjobb borkülönlegességeket, hiszen itt nem csupán megízlelheti, hanem betekintést is nyerhet az ételek és italok történetébe.


Festői környezet borvacsorák szervezéséhez

 

Kevés olyan lenyűgöző helyszínt találni Budapesten, mint a Magyar Tudományos Akadémia székháza – a könnyű megközelítés, a festői panoráma, a Duna közelsége mind hozzájárul ahhoz, hogy azt érezze, hogy a legideálisabb helyszínre lelt.

 

Borvacsorákhoz leginkább ajánlott helyszíneink:  

 

Ne habozzon, kérjen ajánlatot online ide kattintva, kollégáink pedig hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!


címkék:
Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galériaCIKKEK

kiváló desszert bort kóstolhattak évkezdő gasztronómiai vacsoránkon

A farsangi és báli szezonban rendeztük meg idei első borvacsoránkat. Az elegáns rendezvényen noha táncra nem került sor, a kiváló hangulatról a gasztronómiai remekek és a nagyszerű borok gondoskodtak. Elöljáróban azonban nézzünk kicsit utána mit is érdemes tudni erről az időszakról!

Porto Douro Vineyards

Magyar füleknek ismerősen cseng az “Oportó” szó, hiszen a főleg a villányi borvidéken kedvelt könnyed, jóivású vörösbort adó kékszőlőnek, a portugiesernek ez volt a leánykori neve. De mivel sem a bornak, sem pedig a szőlőfajtának nincs köze Portugália második legnagyobb városához, Portóhoz, így az EU tagságunkkal párhuzamosan el kellett a jól ismert névtől búcsúzni.

Tokaji szőlő

Sok szempontból a legfontosabb - és a külföldieknek talán az egyedüli ismert - borvidékünkről nyilván mindenki hallott, hiszen Kölcsey Ferenc neves költeményében, a Himnuszban is említésre került. Bízunk benne, hogy nincs magyar ember, aki ne ivott volna tokaji bort. Az utóbbi közel két évtizedben azonban óriási változások zajlanak Tokaj-Hegyalján, így talán nem haszontalan sorra vennünk a tokaji borstílusokat.

Sherry-s hordók előtt

Ha az ún. erősített borok eltűnésére gondolok, eszembe jut a fenti latin mondás: így múlik el a világ dicsősége. Még pár évtizede elképzelhetetlen volt, hogy egy jobb angol klubban vagy családnál a vacsora ne egy száraz sherryvel kezdődjön és ne egy édes portói borral végződjön.

Gasztronómiai estünk az Akadémián

A Magyar Tudományos Akadémia éttermében talán 1999 óta szervezünk borkóstolóval kísért vacsorákat.

Ha Itáliában, Spanyolországban borvidékekre vetődik az érdeklődő, se szeri se száma a nemesi neveknek: márkik sokaságát ismeri a borvilág.

További cikkek >
New York Café TripAdvisor