Cikkek

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot online, visszahívjuk! A kapcsolatfelvételért kattintson ide! 

 

World Science Forum Budapest, az Akadémia Klub rendezvénye

Ünnepélyes megnyitó, migrációs-, ERC-szimpózium, nemzetközi sajtótájékoztató, és még rengeteg esemény történt a budapesti World Science Forum-on.

Meleg csokoládékrém citromos briós kockával, levendulaszörppel recept

Az Akadémia Klub séfjének új, ínycsiklandó receptje.

150 év MTA

Tudta Ön, hogy idén ünnepli a Magyar Tudományos Akadémia székháza megnyitásának 150. évfordulóját? A Széchenyi István téren álló épület a magyar tudományosság otthona, amelyet 1825-ben gróf Széchenyi István azzal a céllal alapított, hogy megfelelő környezetet teremtsen a magyar tudós társaságok, kutatók számára.

 átadták „az MTA Bora 2015” címeket

Idén is megrendezésre került – immár hatodik alkalommal – a már hagyománynak számító „A Magyar Tudományos Akadémia Bora” minősített országos borverseny. Összesen 45 magyar pincészet 110 bora mérettette meg magát a mustrán, amely közül hét viselheti „Az MTA Bora” megtisztelő címet egy éven keresztül.

Kecskesajt-hableves

Az Akadémia Klub séfjének új, ínycsiklandó receptje. 


6/6

címkék: Akadémia KlubKapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galériaCIKKEK

kiváló desszert bort kóstolhattak évkezdő gasztronómiai vacsoránkon

A farsangi és báli szezonban rendeztük meg idei első borvacsoránkat. Az elegáns rendezvényen noha táncra nem került sor, a kiváló hangulatról a gasztronómiai remekek és a nagyszerű borok gondoskodtak. Elöljáróban azonban nézzünk kicsit utána mit is érdemes tudni erről az időszakról!

Porto Douro Vineyards

Magyar füleknek ismerősen cseng az “Oportó” szó, hiszen a főleg a villányi borvidéken kedvelt könnyed, jóivású vörösbort adó kékszőlőnek, a portugiesernek ez volt a leánykori neve. De mivel sem a bornak, sem pedig a szőlőfajtának nincs köze Portugália második legnagyobb városához, Portóhoz, így az EU tagságunkkal párhuzamosan el kellett a jól ismert névtől búcsúzni.

Tokaji szőlő

Sok szempontból a legfontosabb - és a külföldieknek talán az egyedüli ismert - borvidékünkről nyilván mindenki hallott, hiszen Kölcsey Ferenc neves költeményében, a Himnuszban is említésre került. Bízunk benne, hogy nincs magyar ember, aki ne ivott volna tokaji bort. Az utóbbi közel két évtizedben azonban óriási változások zajlanak Tokaj-Hegyalján, így talán nem haszontalan sorra vennünk a tokaji borstílusokat.

Sherry-s hordók előtt

Ha az ún. erősített borok eltűnésére gondolok, eszembe jut a fenti latin mondás: így múlik el a világ dicsősége. Még pár évtizede elképzelhetetlen volt, hogy egy jobb angol klubban vagy családnál a vacsora ne egy száraz sherryvel kezdődjön és ne egy édes portói borral végződjön.

Gasztronómiai estünk az Akadémián

A Magyar Tudományos Akadémia éttermében talán 1999 óta szervezünk borkóstolóval kísért vacsorákat.

Ha Itáliában, Spanyolországban borvidékekre vetődik az érdeklődő, se szeri se száma a nemesi neveknek: márkik sokaságát ismeri a borvilág.

További cikkek >
New York Café TripAdvisor