Krúdy-rendezvényterem


A korabeli feljegyzésekből kiderül, hogy a Krúdy-terem hosszú ideig az Akadémia bortáraként működött. Jól megközelíthető terem, mely tökéletes helyszíne az elegáns üzleti ebédeknek és borvacsoráknak. 

Terembérlés Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia épületében a Krúdy teremben, rendezvényhelyszínként céges és magán rendezvényeknek, konferenciáknak, előadásoknak, oktatásoknak.

A terem befogadóképessége:

180 14 10 130 160 40

 

 


A terem névadója a magyar próza, a magyar nyelv egyik legnagyobb művésze, akinek határtalan életszeretete a bor élvezetére is kiterjedt, művei irodalmi ínyencek szellemi csemegéi. Ugyanúgy tudott 24 órán át íróasztalánál szakadatlanul dolgozni, mint 24 órán át enni és inni, társaságban órákon keresztül hallgatni, vagy órákon át megállás nélkül csevegni.


A terem közvetlenül az aulából és az udvarról is megközelíthető. A vendégeket egy látvány borhűtő fogadja, amelyen keresztül a folyosóról, illetve a liftből kiérkezve láthatóvá válik a helyszín egyedülálló kialakítása.

 

Ajánlatot kérek!


További képek




Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galéria











CIKKEK

kiváló desszert bort kóstolhattak évkezdő gasztronómiai vacsoránkon

A farsangi és báli szezonban rendeztük meg idei első borvacsoránkat. Az elegáns rendezvényen noha táncra nem került sor, a kiváló hangulatról a gasztronómiai remekek és a nagyszerű borok gondoskodtak. Elöljáróban azonban nézzünk kicsit utána mit is érdemes tudni erről az időszakról!

Porto Douro Vineyards

Magyar füleknek ismerősen cseng az “Oportó” szó, hiszen a főleg a villányi borvidéken kedvelt könnyed, jóivású vörösbort adó kékszőlőnek, a portugiesernek ez volt a leánykori neve. De mivel sem a bornak, sem pedig a szőlőfajtának nincs köze Portugália második legnagyobb városához, Portóhoz, így az EU tagságunkkal párhuzamosan el kellett a jól ismert névtől búcsúzni.

Tokaji szőlő

Sok szempontból a legfontosabb - és a külföldieknek talán az egyedüli ismert - borvidékünkről nyilván mindenki hallott, hiszen Kölcsey Ferenc neves költeményében, a Himnuszban is említésre került. Bízunk benne, hogy nincs magyar ember, aki ne ivott volna tokaji bort. Az utóbbi közel két évtizedben azonban óriási változások zajlanak Tokaj-Hegyalján, így talán nem haszontalan sorra vennünk a tokaji borstílusokat.

Sherry-s hordók előtt

Ha az ún. erősített borok eltűnésére gondolok, eszembe jut a fenti latin mondás: így múlik el a világ dicsősége. Még pár évtizede elképzelhetetlen volt, hogy egy jobb angol klubban vagy családnál a vacsora ne egy száraz sherryvel kezdődjön és ne egy édes portói borral végződjön.

Gasztronómiai estünk az Akadémián

A Magyar Tudományos Akadémia éttermében talán 1999 óta szervezünk borkóstolóval kísért vacsorákat.

Esterházy pincészet

Ha Itáliában, Spanyolországban borvidékekre vetődik az érdeklődő, se szeri se száma a nemesi neveknek: márkik sokaságát ismeri a borvilág.

További cikkek >
New York Café TripAdvisor