GASZTRONÓMIAI VACSORA - 02.24. - Chardonnay és pinot noir – valamint pisztráng, fogas és társai

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! Ezúttal “Chardonnay és pinot noir – valamint pisztráng, fogas és társai (egyszerűbben szólva: hal)” témájú vacsorára várjuk meghívott vendégeinket, konyhafőnökünk Vaszilkó László tolmácsolásában.

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Időpont: 2020. február 24., hétfő 18:30
(Vendégérkezés 18.30-tól, vacsora 19:00 órától)
Helyszín: Akadémiai Klub Kodály- / Vörösmarty-terem
(1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

 

Az est témája:

Chardonnay és pinot noir – valamint pisztráng, fogas és társai (egyszerűbben szólva: hal)

A két szőlőfajta kapcsán ma már rengetegen gondolnak azonnal a pezsgőre. Ami valóban jó gondolat, a kivitelezés nagyszerűségében viszont csak bízhatunk egészen addig, amíg meg nem kóstolunk néhány finom, elegáns tételt hasonlóan kiemelkedő halas fogásokkal.

 

 

 

MENÜSOR

A vacsora témája: CHARDONNAY ÉS PINOT NOIR

Köszöntő ital

Francois President Pinot Noir Rosé Nyerspezsgő 2015

 

 

Mangalica sonka friss túróval
Etyeki Kúria Chardonnay 2018

 

 

Füstölt Pisztráng és kaviár céklákkal
N.A.G. Föld és Ég Chardonnay 2016

 

 

Kecskesajt krémleves birssel

 


Hortobágyi palacsinta
St. Andrea Csakegyszóval Pinot Noir 2018

 

 

Fogasfilé zöldséges bulgurral, narancsmártással
Kovács Nimród Battonage Chardonnay 2016

Légli Landord 2017


Dobostorta
Bott Frigyes Pinot Noir 2018

 


Espresso
Ásványvíz





Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galéria











CIKKEK

Magyar Tudományos Akadémia zártkörű étterem

Örömmel tudatjuk, hogy szeptember 1-től zártkörű éttermünk ismételten várja klubtagjait, valamint üzleti partnereink rendezvény bekéréseit!

zarva tartas

Tájékoztatjuk kedves klubtagjainkat, hogy zártkörű éttermünk várhatóan augusztus végéig tart zárva. Megértésüket köszönjük!

Akadémia Ételfotó

Kedves hűséges Borklub tagjaink! Szomorúan írom a levelet, mert úgy tűnik, egyhamar még mindig nem tudunk találkozni. Ami nem jelenti azt, hogy a boros palackjainkat is teljesen félreállítottuk volna, sőt.

Eventrend  G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

MTA Borest - Chardonnay és pinot noir

Bármelyik irányból közelítünk is, a chardonnay és a pinot noir a szőlőfajták arisztokratái közé tartoznak. Nagyságukból az sem tud semmit levonni, hogy mindkettőből meglehetősen sok van.

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Kis beharangozóul az Akadémia Klub Étterem 2020-as év borkóstolóiról osztanám meg gondolataimat mindazokkal, akik már eddig is látogatták a Borklub alkalmait – vagy éppen mostanában csatlakoznak hozzánk.  / Mészáros Gabriella /

További cikkek >
New York Café TripAdvisor