Gasztronómiai estek

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! Ezúttal “LÖSZ – Szekszárd és Balatonboglár” témájú vacsorára várjuk meghívott vendégeinket, séfünk Bencze Gergő tolmácsolásában.

Gasztronómiai vacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! Ezúttal “MÁRGA – Csopak és a Csopaki Kódex” témájú vacsorára várjuk meghívott vendégeinket, séfünk Bencze Gergő tolmácsolásában. Vendégünk: Jásdi Attila

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! Ezúttal “CSILLÁMPALA – Sopron és Ménes” témájú vacsorára várjuk meghívott vendégeinket, séfünk Bencze Gergő tolmácsolásában. Vendégünk: Balla Géza

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! Ezúttal “Mészkő – Eger és a Nagy-Eged-hegy” témájú vacsorára várjuk meghívott vendégeinket, séfünk Bencze Gergő tolmácsolásában.

Akadémia Klub gasztronómiai fogás

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! Ezúttal Szentesi József szüreti vacsorájával (Szentesi Pince) várjuk meghívott vendégeinket, séfünk Bencze Gergő tolmácsolásában.

Frissítő gyümölcsök dinnyén tálalva az Akadémia Klub

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és a Feind Borház legjobb tételeinek kíséretében az MTA rejtélyes belső udvarán!

Étel- és bor különlegességek az Akadémia Klub gasztronómiai vacsoráján

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és az “MTA Bora 2018” nyertes tételeinek kíséretében! 

Akadémia Klub Étterem Vörösmarty-terem

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! 


1/4

címkék:



Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galéria











CIKKEK

kiváló desszert bort kóstolhattak évkezdő gasztronómiai vacsoránkon

A farsangi és báli szezonban rendeztük meg idei első borvacsoránkat. Az elegáns rendezvényen noha táncra nem került sor, a kiváló hangulatról a gasztronómiai remekek és a nagyszerű borok gondoskodtak. Elöljáróban azonban nézzünk kicsit utána mit is érdemes tudni erről az időszakról!

Porto Douro Vineyards

Magyar füleknek ismerősen cseng az “Oportó” szó, hiszen a főleg a villányi borvidéken kedvelt könnyed, jóivású vörösbort adó kékszőlőnek, a portugiesernek ez volt a leánykori neve. De mivel sem a bornak, sem pedig a szőlőfajtának nincs köze Portugália második legnagyobb városához, Portóhoz, így az EU tagságunkkal párhuzamosan el kellett a jól ismert névtől búcsúzni.

Tokaji szőlő

Sok szempontból a legfontosabb - és a külföldieknek talán az egyedüli ismert - borvidékünkről nyilván mindenki hallott, hiszen Kölcsey Ferenc neves költeményében, a Himnuszban is említésre került. Bízunk benne, hogy nincs magyar ember, aki ne ivott volna tokaji bort. Az utóbbi közel két évtizedben azonban óriási változások zajlanak Tokaj-Hegyalján, így talán nem haszontalan sorra vennünk a tokaji borstílusokat.

Sherry-s hordók előtt

Ha az ún. erősített borok eltűnésére gondolok, eszembe jut a fenti latin mondás: így múlik el a világ dicsősége. Még pár évtizede elképzelhetetlen volt, hogy egy jobb angol klubban vagy családnál a vacsora ne egy száraz sherryvel kezdődjön és ne egy édes portói borral végződjön.

Gasztronómiai estünk az Akadémián

A Magyar Tudományos Akadémia éttermében talán 1999 óta szervezünk borkóstolóval kísért vacsorákat.

Ha Itáliában, Spanyolországban borvidékekre vetődik az érdeklődő, se szeri se száma a nemesi neveknek: márkik sokaságát ismeri a borvilág.

További cikkek >
New York Café TripAdvisor