Gasztronómiai estek

A decemberi gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

Ismerje meg a decemberi gasztronómiai vacsora menetét az Akadémia Klubban, valamint a felszolgált ételeket és italokat. Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! 

A novemberi gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

Ismerje meg a novemberi gasztronómiai vacsora menetét az Akadémia Klubban, valamint a felszolgált ételeket és italokat. Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! 

Októberi gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

Ismerje meg az októberi gasztronómiai vacsora menetét az Akadémia Klubban, valamint a felszolgált ételeket és italokat. Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! 

Szeptemberi gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

Ismerje meg a szeptemberi gasztronómiai vacsora menetét az Akadémia Klubban, valamint a felszolgált ételeket és italokat. Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! 

Gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

        Dátum: 2016. június 24., péntek 18.30 Helyszín: Akadémia Klub, Akadémia belső udvarán „kerti parti” (MTA Székház, V. ker. Széchenyi tér 9.)   Vendégeink az alábbi ételkülönlegességekből tudnak válogatni az est folyamán: Rózsaborsos füstölt lazac citrusokkal, bébi levelekkel Érlelt sonkák lestyános tojáskrémmel és primőrökkel Brie sajt szarvasgombával, dióval ropogós kenyerekkel Faszenes padlizsán tatár szárított sült paradicsommal š Parmezános újburgonya saláta Málnás rukkolasaláta Alma hableves š Egészben sült borjú szűz Édes chilis bőrös jérce Branzino és garnéla Pancettás grillezett burgonya Zöldség nyársak Meleg...

Gasztronómiai vacsora az akadémia klubban

Dátum: 2016. május 23., hétfő 18.30 Helyszín: Akadémia Klub, Kodály-terme és Vörösmarty-terme (MTA Székház, V. ker. Széchenyi tér 9.)     Téma: Mátra fiatal borászai Benedek Péter (Benedek Pince), Losonci Bálint (Losonci Pince), Ludányi Balázs (Centurio Szőlőbirtok)     A Kodály-teremben az est első felében „sétáló kóstoló” jelleggel a borászok 3-3 fajta bort mutatnak be borkínálatukból:     Benedek Pince: Cserszegi Fűszeres 2015, Epreskert Sauvignon Blanc 2015, Pinot Noir 2014 š Losonci Pince: Pinot Noir Rozé 2015, Pinot Noir Válogatás 2014, „Mocus” Turán 2015 š Centurio Szőlőbirtok: Sárgamuskotály 2015, Szürkebarát 2015, Első...


1/2

címkék:



Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galéria











CIKKEK

lazac gravlax

Tudja a kedves olvasó, hogy mi az a konfitálás vagy szuvidolás? Eszik vagy isszák a veloutét, a chutney-t, a guacamole-t? Mi az a panko morzsa, a tempura vagy a gratin? Egy jobb étterem menüjét és itallapját a múltban is misztikum lengte át, mert egyszerű földi halandó nemigen értette az azon szereplő tételeket.

különleges boroscímkék

Álltak már tanácstalanul egy hipermarket boros részlege előtt és kérdezték maguktól, melyik palackot is kellene leemelni? A marketingesek -érthető módon- a címkére esküsznek: az lesz a nyerő, amelyik odavonzza a tekintetünket. Ez működik is a “laikus” vásárló esetében, s akkor, ha nincsenek ismereteink a borokról. Az ügy azonban lényegesen bonyolultabb ennél.

2017 legjobb borai

Február végén azt ígértük a kedves olvasónak, hogy visszatérünk a Magyar Tudományos Akadémia Bora 2017 bormustra eredményeire is. Nos, április 4-én az Akadémiai Klub adott helyet a díjátadónak. Borászok, újságírók, a zsűri tagjai jelenlétében adta át az okleveleket Vékás Lajos akadémikus, az MTA alelnöke a pincészetek képviselőinek.

Akadémi Klub farsangi bál

Programszervezők régi nagy mondása: két esetben van gond, ha van rendezvény, és ha nincs. Nos, az adventtel induló karácsonyi időszakot a rendezvényszervező és catering cégek csúcsszezonként könyvelik el: a vezetők, tulajdonosok örömmel konstatálják, hogy a késő őszi uborkaszezonnak vége, s javul a cash flow, a szervezők, szakácsok, cukrászok, felszolgálók meg általában várják a végét, az ünnepeket, hogy levegőt tudjanak venni.

Bormustra az Akadémián (mta.hu/Szigeti Tamás)

Nyolc. Nem kerek szám, nincs évforduló, nincs jubileum. Mégis fontos. Már nyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyar Tudományos Akadémia elnöke 2016 végén a borversenyt az akadémia 2017-es borainak kiválasztására.

Akadémia Klub - Best Of 2016

Visszatekintéssel kezdtük az évet és nagy örömmel tölt el bennünket, hogy 2016-ban is nemes célokat szolgáló rendezvényeknek adhattunk otthont. 

További cikkek >
New York Café TripAdvisor