Gasztronómiai estek

Akadémia Klub Étterem Kodály-terem

MONYO Sörvacsora: 2017. szeptember 25., hétfő 18.30, Akadémia Klub, Kodály-terem

A decemberi gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

Ismerje meg a decemberi gasztronómiai vacsora menetét az Akadémia Klubban, valamint a felszolgált ételeket és italokat. Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! 

A novemberi gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

Ismerje meg a novemberi gasztronómiai vacsora menetét az Akadémia Klubban, valamint a felszolgált ételeket és italokat. Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! 

Októberi gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

Ismerje meg az októberi gasztronómiai vacsora menetét az Akadémia Klubban, valamint a felszolgált ételeket és italokat. Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! 

Szeptemberi gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

Ismerje meg a szeptemberi gasztronómiai vacsora menetét az Akadémia Klubban, valamint a felszolgált ételeket és italokat. Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! 


1/2

címkék:



Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galéria











CIKKEK

MONYO sörök az Akadémia Klub Étterem gasztronómiai vacsoráján

Szerencsére hosszabb idő telt el a nyári kerti parti óta, így a mondásnak, miszerint “borra sör: meggyötör”, nincs létjogosultsága. Merészet gondoltunk: a szokásos szeptemberi szüreti borest helyett sörvacsorát szerveztünk az Akadémiai Klub éttermében. A MONYO kézműves sörfőzde (hivatalos nevén MONYO Brewing Co.) termékeihez kreált ételsort Bencze Gergő szakácsmesterünk.

Csokoládés macaron

A nyári szabadságok idejére is adunk még egy kis muníciót, hogy könnyebb legyen eligazodni a kedves olvasónak divatos (és kevéssé divatos…) éttermek étlapjain. Ez a válogatásunk olyan, mint egy insalata mista, egy vegyes saláta: konyhatechnológia, alapanyagok, ételnevek is helyet kapnak.

Szakácsok az MTA udvarán

A címre visszatérek kicsit később. A rendezvényszervezők között a globális felmelegedés előtt az a mondás járta, hogy szabadtéri rendezvényt csak Rómától délre szabad szervezni. Az Akadémiai Klub évadzáró partiját - ha tehettük - mindig az MTA hangulatos udvarára hirdettük meg. Aztán volt, hogy egy zivatar a klub termeibe kergette a publikumot, máskor meg a nagy forróság miatt tűnt nagyon hosszúnak az este.

Citrom tarte

Ez már harmadik cikkünk a témában, de ne reménykedjen a kedves olvasó, hogy a gasztronómiai kifejezések végére érünk hamarosan. Legfeljebb abbahagyjuk…Láttak már önök egy Larousse gasztronómiai lexikont? Nos, simán agyon lehet vele ütni, mondjuk, egy rossz felszolgálót vagy szakácsot. Csak szólok!

Domboldal szőlőkkel

Tizenhét év nagy idő! Éppen 2000 óta szervezünk borkóstolókat, illetve borbemutatóval színesített gálavacsorákat éttermünkben az Akadémiai Klub Egyesület tagjainak és partnereinknek. Ezen évek alatt megfordult a klubban a magyar borásztársadalom színe-java.

hajszálvékonyra szeletelt érlelt nyers hús

Az előző részben néhány fontos konyhatechnikai eljárást, alapanyag-elnevezést jártunk körbe, hogy megkönnyítsük a kedves olvasó életét az étlapról történő választás során. Lássunk további divatos gasztronómiai szakszavakat, ételnevet.

További cikkek >
New York Café TripAdvisor