Gasztronómiai estek

A decemberi gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

Ismerje meg a decemberi gasztronómiai vacsora menetét az Akadémia Klubban, valamint a felszolgált ételeket és italokat. Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! 

A novemberi gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

Ismerje meg a novemberi gasztronómiai vacsora menetét az Akadémia Klubban, valamint a felszolgált ételeket és italokat. Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! 

Októberi gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

Ismerje meg az októberi gasztronómiai vacsora menetét az Akadémia Klubban, valamint a felszolgált ételeket és italokat. Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! 

Szeptemberi gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

Ismerje meg a szeptemberi gasztronómiai vacsora menetét az Akadémia Klubban, valamint a felszolgált ételeket és italokat. Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! 

Gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

        Dátum: 2016. június 24., péntek 18.30 Helyszín: Akadémia Klub, Akadémia belső udvarán „kerti parti” (MTA Székház, V. ker. Széchenyi tér 9.)   Vendégeink az alábbi ételkülönlegességekből tudnak válogatni az est folyamán: Rózsaborsos füstölt lazac citrusokkal, bébi levelekkel Érlelt sonkák lestyános tojáskrémmel és primőrökkel Brie sajt szarvasgombával, dióval ropogós kenyerekkel Faszenes padlizsán tatár szárított sült paradicsommal š Parmezános újburgonya saláta Málnás rukkolasaláta Alma hableves š Egészben sült borjú szűz Édes chilis bőrös jérce Branzino és garnéla Pancettás grillezett burgonya Zöldség nyársak Meleg...


1/2

címkék:



Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galéria











CIKKEK

Citrom tarte

Ez már harmadik cikkünk a témában, de ne reménykedjen a kedves olvasó, hogy a gasztronómiai kifejezések végére érünk hamarosan. Legfeljebb abbahagyjuk…Láttak már önök egy Larousse gasztronómiai lexikont? Nos, simán agyon lehet vele ütni, mondjuk, egy rossz felszolgálót vagy szakácsot. Csak szólok!

Domboldal szőlőkkel

Tizenhét év nagy idő! Éppen 2000 óta szervezünk borkóstolókat, illetve borbemutatóval színesített gálavacsorákat éttermünkben az Akadémiai Klub Egyesület tagjainak és partnereinknek. Ezen évek alatt megfordult a klubban a magyar borásztársadalom színe-java.

hajszálvékonyra szeletelt érlelt nyers hús

Az előző részben néhány fontos konyhatechnikai eljárást, alapanyag-elnevezést jártunk körbe, hogy megkönnyítsük a kedves olvasó életét az étlapról történő választás során. Lássunk további divatos gasztronómiai szakszavakat, ételnevet.

lazac gravlax

Tudja a kedves olvasó, hogy mi az a konfitálás vagy szuvidolás? Eszik vagy isszák a veloutét, a chutney-t, a guacamole-t? Mi az a panko morzsa, a tempura vagy a gratin? Egy jobb étterem menüjét és itallapját a múltban is misztikum lengte át, mert egyszerű földi halandó nemigen értette az azon szereplő tételeket.

különleges boroscímkék

Álltak már tanácstalanul egy hipermarket boros részlege előtt és kérdezték maguktól, melyik palackot is kellene leemelni? A marketingesek -érthető módon- a címkére esküsznek: az lesz a nyerő, amelyik odavonzza a tekintetünket. Ez működik is a “laikus” vásárló esetében, s akkor, ha nincsenek ismereteink a borokról. Az ügy azonban lényegesen bonyolultabb ennél.

2017 legjobb borai

Február végén azt ígértük a kedves olvasónak, hogy visszatérünk a Magyar Tudományos Akadémia Bora 2017 bormustra eredményeire is. Nos, április 4-én az Akadémiai Klub adott helyet a díjátadónak. Borászok, újságírók, a zsűri tagjai jelenlétében adta át az okleveleket Vékás Lajos akadémikus, az MTA alelnöke a pincészetek képviselőinek.

További cikkek >
New York Café TripAdvisor