Gasztronómiai estek

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! Ezúttal “Chardonnay és pinot noir – valamint pisztráng, fogas és társai (egyszerűbben szólva: hal)” témájú vacsorára várjuk meghívott vendégeinket, konyhafőnökünk Vaszilkó László tolmácsolásában.

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! Ezúttal “OLASZRIZLING ÉS CABERNET SAUVIGNON” témájú vacsorára várjuk meghívott vendégeinket, séfünk Bencze Gergő tolmácsolásában.

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! Ezúttal “Vulkán 3. riolit, dácit, zeolit - Tokaj” témájú vacsorára várjuk meghívott vendégeinket, séfünk Bencze Gergő tolmácsolásában.

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! Ezúttal “Vulkán 2. bazalt - Badacsony” témájú vacsorára várjuk meghívott vendégeinket, séfünk Bencze Gergő tolmácsolásában.

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! Ezúttal “LÖSZ – Szekszárd és Balatonboglár” témájú vacsorára várjuk meghívott vendégeinket, séfünk Bencze Gergő tolmácsolásában.

Gasztronómiai vacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! Ezúttal “MÁRGA – Csopak és a Csopaki Kódex” témájú vacsorára várjuk meghívott vendégeinket, séfünk Bencze Gergő tolmácsolásában. Vendégünk: Jásdi Attila

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! Ezúttal “CSILLÁMPALA – Sopron és Ménes” témájú vacsorára várjuk meghívott vendégeinket, séfünk Bencze Gergő tolmácsolásában. Vendégünk: Balla Géza

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! Ezúttal “Mészkő – Eger és a Nagy-Eged-hegy” témájú vacsorára várjuk meghívott vendégeinket, séfünk Bencze Gergő tolmácsolásában.


1/4

címkék:



Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galéria











CIKKEK

Eventrend  G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

MTA Borest - Chardonnay és pinot noir

Bármelyik irányból közelítünk is, a chardonnay és a pinot noir a szőlőfajták arisztokratái közé tartoznak. Nagyságukból az sem tud semmit levonni, hogy mindkettőből meglehetősen sok van.

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Kis beharangozóul az Akadémia Klub Étterem 2020-as év borkóstolóiról osztanám meg gondolataimat mindazokkal, akik már eddig is látogatták a Borklub alkalmait – vagy éppen mostanában csatlakoznak hozzánk.  / Mészáros Gabriella /

kiváló desszert bort kóstolhattak évkezdő gasztronómiai vacsoránkon

A farsangi és báli szezonban rendeztük meg idei első borvacsoránkat. Az elegáns rendezvényen noha táncra nem került sor, a kiváló hangulatról a gasztronómiai remekek és a nagyszerű borok gondoskodtak. Elöljáróban azonban nézzünk kicsit utána mit is érdemes tudni erről az időszakról!

Porto Douro Vineyards

Magyar füleknek ismerősen cseng az “Oportó” szó, hiszen a főleg a villányi borvidéken kedvelt könnyed, jóivású vörösbort adó kékszőlőnek, a portugiesernek ez volt a leánykori neve. De mivel sem a bornak, sem pedig a szőlőfajtának nincs köze Portugália második legnagyobb városához, Portóhoz, így az EU tagságunkkal párhuzamosan el kellett a jól ismert névtől búcsúzni.

Tokaji szőlő

Sok szempontból a legfontosabb - és a külföldieknek talán az egyedüli ismert - borvidékünkről nyilván mindenki hallott, hiszen Kölcsey Ferenc neves költeményében, a Himnuszban is említésre került. Bízunk benne, hogy nincs magyar ember, aki ne ivott volna tokaji bort. Az utóbbi közel két évtizedben azonban óriási változások zajlanak Tokaj-Hegyalján, így talán nem haszontalan sorra vennünk a tokaji borstílusokat.

További cikkek >
New York Café TripAdvisor