Gasztronómiai estek

Gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

        Dátum: 2016. június 24., péntek 18.30 Helyszín: Akadémia Klub, Akadémia belső udvarán „kerti parti” (MTA Székház, V. ker. Széchenyi tér 9.)   Vendégeink az alábbi ételkülönlegességekből tudnak válogatni az est folyamán: Rózsaborsos füstölt lazac citrusokkal, bébi levelekkel Érlelt sonkák lestyános tojáskrémmel és primőrökkel Brie sajt szarvasgombával, dióval ropogós kenyerekkel Faszenes padlizsán tatár szárított sült paradicsommal š Parmezános újburgonya saláta Málnás rukkolasaláta Alma hableves š Egészben sült borjú szűz Édes chilis bőrös jérce Branzino és garnéla Pancettás grillezett burgonya Zöldség nyársak Meleg...

Gasztronómiai vacsora az akadémia klubban

Dátum: 2016. május 23., hétfő 18.30 Helyszín: Akadémia Klub, Kodály-terme és Vörösmarty-terme (MTA Székház, V. ker. Széchenyi tér 9.)     Téma: Mátra fiatal borászai Benedek Péter (Benedek Pince), Losonci Bálint (Losonci Pince), Ludányi Balázs (Centurio Szőlőbirtok)     A Kodály-teremben az est első felében „sétáló kóstoló” jelleggel a borászok 3-3 fajta bort mutatnak be borkínálatukból:     Benedek Pince: Cserszegi Fűszeres 2015, Epreskert Sauvignon Blanc 2015, Pinot Noir 2014 š Losonci Pince: Pinot Noir Rozé 2015, Pinot Noir Válogatás 2014, „Mocus” Turán 2015 š Centurio Szőlőbirtok: Sárgamuskotály 2015, Szürkebarát 2015, Első...

SZAKÁCSOK KEDVENCEI - NOVEMBER 16.

Az Akadémia Klub újabb gasztronómiai estet rendez, melynek témája, a "szakácsok kedvencei". Az időpont 2015. november 16-ára esett, az Akadémia Klub, Kodály-termében és Vörösmarty-termében. Jöjjön el Ön is!


4/4

címkék:Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galériaCIKKEK

Akadémia Ételfotó

Kedves hűséges Borklub tagjaink! Szomorúan írom a levelet, mert úgy tűnik, egyhamar még mindig nem tudunk találkozni. Ami nem jelenti azt, hogy a boros palackjainkat is teljesen félreállítottuk volna, sőt.

Eventrend  G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

MTA Borest - Chardonnay és pinot noir

Bármelyik irányból közelítünk is, a chardonnay és a pinot noir a szőlőfajták arisztokratái közé tartoznak. Nagyságukból az sem tud semmit levonni, hogy mindkettőből meglehetősen sok van.

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Kis beharangozóul az Akadémia Klub Étterem 2020-as év borkóstolóiról osztanám meg gondolataimat mindazokkal, akik már eddig is látogatták a Borklub alkalmait – vagy éppen mostanában csatlakoznak hozzánk.  / Mészáros Gabriella /

kiváló desszert bort kóstolhattak évkezdő gasztronómiai vacsoránkon

A farsangi és báli szezonban rendeztük meg idei első borvacsoránkat. Az elegáns rendezvényen noha táncra nem került sor, a kiváló hangulatról a gasztronómiai remekek és a nagyszerű borok gondoskodtak. Elöljáróban azonban nézzünk kicsit utána mit is érdemes tudni erről az időszakról!

Porto Douro Vineyards

Magyar füleknek ismerősen cseng az “Oportó” szó, hiszen a főleg a villányi borvidéken kedvelt könnyed, jóivású vörösbort adó kékszőlőnek, a portugiesernek ez volt a leánykori neve. De mivel sem a bornak, sem pedig a szőlőfajtának nincs köze Portugália második legnagyobb városához, Portóhoz, így az EU tagságunkkal párhuzamosan el kellett a jól ismert névtől búcsúzni.

További cikkek >
New York Café TripAdvisor