Gasztronómiai vacsora - Június 24. - LÖSZ – Szekszárd és Balatonboglár

Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! Ezúttal “LÖSZ – Szekszárd és Balatonboglár”
témájú vacsorára várjuk meghívott vendégeinket, séfünk Bencze Gergő tolmácsolásában.

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

 

Időpont: 2019. június 24., hétfő 18:30

(Vendégérkezés 18.30-tól, vacsora 19:00 órától)

Helyszín: Akadémiai Klub Kodály- és Vörösmarty-terme

(1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

 

A vacsora témája: LÖSZ – Szekszárd és Balatonboglár

 

MENÜSOR

Hideg előételek

Füstölt halak (vajhal, lazac, angolna, makréla)

Mini borjúgolyók krémekkel

Caprese olajokkal, magvakkal

Szárnyas pástétomok

Saláták

Rusztikus primőrök zöldfűszeres túrókrémmel

Hagymás burgonyasaláta

Levesek

Ananász krémleves mangó crispivel, kókusz fagylalttal

„Bogrács” gulyás

Meleg ételek

Csülökpörkölt fóliás burgonyával

Lazac steak kapros vajjal, zöldséges rizzsel

Marha hátszín grillezett bébi kukoricával és zöldségekkel

Füstölt grill sajt friss salátával

Mini hamburger, Bajor kolbászos hot dog 

Desszertek

Gyümölcstál jégágyon

Profiterol

Mentás fehér csokoládé mousse szederraguval

š

BORKÍNÁLATUNK

Bujdosó Gyöngyözőbor

Friss, gyümölcsös, üde nyárkezdet a Balaton déli partjáról. Kényeztetően könnyed, szép savú mégis határozott buborékos üdvözlő kortyok a Bujdasó Pincészettől.

š

Garamvári Prestige brut

Garamvári Vencel pezsgői ma már szinte klasszikusnak számítanak a hazai kínálatban. Remek szerkezet, finom elegancia, megbízható minőség. Egy pezsgős-ház, amely nem tud hibázni.

š

Légli Ottó Banyászó Olaszrizling

Légli Ottó neve összeforrt a kiszámítható, mégis minden évjáratban új arcát mutató olaszrizlingével. Borai kifogástalan egyensúllyal, élénk gyümölcsösséggel és a Banyászó dűlő finom sós árnyalataival gyönyörködtetnek.

š

Vesztergombi Rozé

A Vesztergombi Pince rozéi igazi rozé borok. Kifogástalan borok, melyeknek a színe mellesleg rózsaszín. Vesztergombi Csaba nem bevételi forrást, sokkal inkább valódi bort lát a rozéban.

š

Sebestyén Csaba Iván-völgyi Kadarka

A kadarka senkinek nem fontos annyira mint nekünk, magyaroknak. Elegáns, visszafogott karaktere, finom savai bárkit meggyőznek a fajta nagyszerűségéről. Az Iván-völgy Szekszárd egyik legszebb dűlője, termése élmény.

š

Vida Péter Szekszárdi Bikavér

A szekszárdi bikavérek között vannak stílus-beli különbségek. A Vida család borai kezdetektől fogva az elegánsabb, karcsúbb vonalat követi, igen visszafogott nagyhordó használattal. Gyümölcsös, meleg tónusú mégis határozott szerkezete uralja ízképét.

š

Eszterbauer János Grand

A szekszárdi nagy borok közül talán a legteljesebb élményt nyújtja ez a tétel. Határozott tanninja mellett kitűnő savak, érezhető gyümölcsösség és az elmaradhatatlan szekszárdi melegség jellemzi. Ha valaki egyszer kóstolta, vélhetően nem felejti, életre szóló élmény.

Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galériaCIKKEK

Akadémia Ételfotó

Kedves hűséges Borklub tagjaink! Szomorúan írom a levelet, mert úgy tűnik, egyhamar még mindig nem tudunk találkozni. Ami nem jelenti azt, hogy a boros palackjainkat is teljesen félreállítottuk volna, sőt.

Eventrend  G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

MTA Borest - Chardonnay és pinot noir

Bármelyik irányból közelítünk is, a chardonnay és a pinot noir a szőlőfajták arisztokratái közé tartoznak. Nagyságukból az sem tud semmit levonni, hogy mindkettőből meglehetősen sok van.

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Kis beharangozóul az Akadémia Klub Étterem 2020-as év borkóstolóiról osztanám meg gondolataimat mindazokkal, akik már eddig is látogatták a Borklub alkalmait – vagy éppen mostanában csatlakoznak hozzánk.  / Mészáros Gabriella /

kiváló desszert bort kóstolhattak évkezdő gasztronómiai vacsoránkon

A farsangi és báli szezonban rendeztük meg idei első borvacsoránkat. Az elegáns rendezvényen noha táncra nem került sor, a kiváló hangulatról a gasztronómiai remekek és a nagyszerű borok gondoskodtak. Elöljáróban azonban nézzünk kicsit utána mit is érdemes tudni erről az időszakról!

Porto Douro Vineyards

Magyar füleknek ismerősen cseng az “Oportó” szó, hiszen a főleg a villányi borvidéken kedvelt könnyed, jóivású vörösbort adó kékszőlőnek, a portugiesernek ez volt a leánykori neve. De mivel sem a bornak, sem pedig a szőlőfajtának nincs köze Portugália második legnagyobb városához, Portóhoz, így az EU tagságunkkal párhuzamosan el kellett a jól ismert névtől búcsúzni.

További cikkek >
New York Café TripAdvisor