| Szerző: Akadémia Klub

Gasztronómiai vacsoránk 2016.szeptember 26.

Ismerje meg a szeptemberi gasztronómiai vacsora menetét az Akadémia Klubban, valamint a felszolgált ételeket és italokat. Vegyen részt egy csodálatos gasztronómiai túrán a legfinomabb falatok, és borok kíséretében! 

Szeptemberi gasztronómiai vacsora az Akadémia Klubban

Dátum: 2016. szeptember 26., hétfő 18.30

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia, Akadémia Klub Kodály- és Vörösmarty-terme

(MTA Székház, V. ker. Széchenyi tér 9.)

 

Téma:

 

Bemutatkozik a Csopaki kódex a következő pincészetekkel:

 

Szent Donát Birtok

Jásdi Pince

Homola Pincészet

 

 

A Kodály teremben az est első részébe „sétáló kóstoló” jelleggel a borászok 3-3 fajta bort mutatnak be a borkínálatukból.

 

 A borokhoz a következő falatkákat szolgáljuk fel:

 

  1. Lazac gravlax mandula ropogóson citrusokkal
  2. Iberico sonka grissinivel
  3. Borjúsült pisztácia krémmel, tejszínhabbal
  4. Szarvasgombás, pácolt brie sajt diós kenyérrel
  5. Borskérges marhasült BBQ-mártással vendég előtt szeletelve  

 

Az est második felében a Vörösmarty teremben 3 fogásos vacsorát szolgálunk fel:

 

  1. Lepényhal és libamáj zöld és fekete algalapokban
  2. Bárányfartő sült paradicsommal, bazsalikom rizottóval, színes tésztasalátával
  3. Belga palacsinta vaníliakrémmel, gyümölcsökkel  
  4. Kávé tejjel
  5. Ásványvíz




Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galéria











CIKKEK

Magyar Tudományos Akadémia zártkörű étterem

Örömmel tudatjuk, hogy szeptember 1-től zártkörű éttermünk ismételten várja klubtagjait, valamint üzleti partnereink rendezvény bekéréseit!

zarva tartas

Tájékoztatjuk kedves klubtagjainkat, hogy zártkörű éttermünk várhatóan augusztus végéig tart zárva. Megértésüket köszönjük!

Akadémia Ételfotó

Kedves hűséges Borklub tagjaink! Szomorúan írom a levelet, mert úgy tűnik, egyhamar még mindig nem tudunk találkozni. Ami nem jelenti azt, hogy a boros palackjainkat is teljesen félreállítottuk volna, sőt.

Eventrend  G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

MTA Borest - Chardonnay és pinot noir

Bármelyik irányból közelítünk is, a chardonnay és a pinot noir a szőlőfajták arisztokratái közé tartoznak. Nagyságukból az sem tud semmit levonni, hogy mindkettőből meglehetősen sok van.

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Kis beharangozóul az Akadémia Klub Étterem 2020-as év borkóstolóiról osztanám meg gondolataimat mindazokkal, akik már eddig is látogatták a Borklub alkalmait – vagy éppen mostanában csatlakoznak hozzánk.  / Mészáros Gabriella /

További cikkek >
New York Café TripAdvisor