Gasztronómiai vacsoránk - 2016. május 23.

Dátum: 2016. május 23., hétfő 18.30

Helyszín: Akadémia Klub, Kodály-terme és Vörösmarty-terme

(MTA Székház, V. ker. Széchenyi tér 9.)

 

 

Téma: Mátra fiatal borászai

Benedek Péter (Benedek Pince), Losonci Bálint (Losonci Pince),

Ludányi Balázs (Centurio Szőlőbirtok)

 

 

A Kodály-teremben az est első felében „sétáló kóstoló” jelleggel a borászok 3-3 fajta bort mutatnak be borkínálatukból:

 

 

Benedek Pince:

Cserszegi Fűszeres 2015, Epreskert Sauvignon Blanc 2015, Pinot Noir 2014

š

Losonci Pince:

Pinot Noir Rozé 2015, Pinot Noir Válogatás 2014, „Mocus” Turán 2015

š

Centurio Szőlőbirtok:

Sárgamuskotály 2015, Szürkebarát 2015, Első fejtés Rozé 2015

 

 

A borokhoz a következő falatkákat szolgáljuk fel:

 

Csirkegomba és zöldségropogósok

Jércetekercs zöldfűszerekkel és csírával

Libamáj friss áfonyával

Parasztsonka fokhagymás padlizsán tatárral

Karfiolos tojáskrém új hagymával

 

 

Az est második felében a Vörösmarty-teremben 3 fogásos vacsorát szolgálunk fel:

 

Palóc bárányleves

Epreskert Chardonnay, 2014

š

Vaddisznósült és pörkölt kapros túrós lepénnyel

Kékfrankos Válogatás, 2012

š

Tejcsokoládé torta cseresznye „cukorral”

 

Kávé tejjel

Ásványvíz

 




Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galéria











CIKKEK

Magyar Tudományos Akadémia zártkörű étterem

Örömmel tudatjuk, hogy szeptember 1-től zártkörű éttermünk ismételten várja klubtagjait, valamint üzleti partnereink rendezvény bekéréseit!

zarva tartas

Tájékoztatjuk kedves klubtagjainkat, hogy zártkörű éttermünk várhatóan augusztus végéig tart zárva. Megértésüket köszönjük!

Akadémia Ételfotó

Kedves hűséges Borklub tagjaink! Szomorúan írom a levelet, mert úgy tűnik, egyhamar még mindig nem tudunk találkozni. Ami nem jelenti azt, hogy a boros palackjainkat is teljesen félreállítottuk volna, sőt.

Eventrend  G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

MTA Borest - Chardonnay és pinot noir

Bármelyik irányból közelítünk is, a chardonnay és a pinot noir a szőlőfajták arisztokratái közé tartoznak. Nagyságukból az sem tud semmit levonni, hogy mindkettőből meglehetősen sok van.

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Kis beharangozóul az Akadémia Klub Étterem 2020-as év borkóstolóiról osztanám meg gondolataimat mindazokkal, akik már eddig is látogatták a Borklub alkalmait – vagy éppen mostanában csatlakoznak hozzánk.  / Mészáros Gabriella /

További cikkek >
New York Café TripAdvisor