Recept: Gyömbéres joghurt hableves

Az Akadémia Klub séfjének könnyed évindító receptajánlata.

Gyömbéres joghurt hableves az Akadémia Klub ajánlásával

KÖNNYED ÉVINDÍTÓ RECEPTAJÁNLATUNKGyömbéres joghurt hableves - 6 főre


Hozzávalók:

- 4,5 dl Joghurt
- 0,5 dl Tejszín
- 1 g Méz (1 teáskanál)
- 1 dkg reszelt gyömbér
- csipet só
- Vékonyra szeletelt kandírozott vagy aszalt gyömbér
- Hagyma- vagy retekcsíra

 

Elkészítés:

A tejszínt a reszelt gyömbérrel, csipet sóval felforraljuk, majd átszűrjük. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a joghurtot és a mézet. Az így kapott selymes krémet habszifonba töltjük, két habpatronnal feldúsítjuk.

 

Csírával és aszalt vagy kandírozott gyömbérrel hidegen tálaljuk.


Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galériaCIKKEK

kiváló desszert bort kóstolhattak évkezdő gasztronómiai vacsoránkon

A farsangi és báli szezonban rendeztük meg idei első borvacsoránkat. Az elegáns rendezvényen noha táncra nem került sor, a kiváló hangulatról a gasztronómiai remekek és a nagyszerű borok gondoskodtak. Elöljáróban azonban nézzünk kicsit utána mit is érdemes tudni erről az időszakról!

Porto Douro Vineyards

Magyar füleknek ismerősen cseng az “Oportó” szó, hiszen a főleg a villányi borvidéken kedvelt könnyed, jóivású vörösbort adó kékszőlőnek, a portugiesernek ez volt a leánykori neve. De mivel sem a bornak, sem pedig a szőlőfajtának nincs köze Portugália második legnagyobb városához, Portóhoz, így az EU tagságunkkal párhuzamosan el kellett a jól ismert névtől búcsúzni.

Tokaji szőlő

Sok szempontból a legfontosabb - és a külföldieknek talán az egyedüli ismert - borvidékünkről nyilván mindenki hallott, hiszen Kölcsey Ferenc neves költeményében, a Himnuszban is említésre került. Bízunk benne, hogy nincs magyar ember, aki ne ivott volna tokaji bort. Az utóbbi közel két évtizedben azonban óriási változások zajlanak Tokaj-Hegyalján, így talán nem haszontalan sorra vennünk a tokaji borstílusokat.

Sherry-s hordók előtt

Ha az ún. erősített borok eltűnésére gondolok, eszembe jut a fenti latin mondás: így múlik el a világ dicsősége. Még pár évtizede elképzelhetetlen volt, hogy egy jobb angol klubban vagy családnál a vacsora ne egy száraz sherryvel kezdődjön és ne egy édes portói borral végződjön.

Gasztronómiai estünk az Akadémián

A Magyar Tudományos Akadémia éttermében talán 1999 óta szervezünk borkóstolóval kísért vacsorákat.

Esterházy pincészet

Ha Itáliában, Spanyolországban borvidékekre vetődik az érdeklődő, se szeri se száma a nemesi neveknek: márkik sokaságát ismeri a borvilág.

További cikkek >
New York Café TripAdvisor