Recept: Gyömbéres joghurt hableves

Az Akadémia Klub séfjének könnyed évindító receptajánlata.

Gyömbéres joghurt hableves az Akadémia Klub ajánlásával

KÖNNYED ÉVINDÍTÓ RECEPTAJÁNLATUNK



Gyömbéres joghurt hableves - 6 főre


Hozzávalók:

- 4,5 dl Joghurt
- 0,5 dl Tejszín
- 1 g Méz (1 teáskanál)
- 1 dkg reszelt gyömbér
- csipet só
- Vékonyra szeletelt kandírozott vagy aszalt gyömbér
- Hagyma- vagy retekcsíra

 

Elkészítés:

A tejszínt a reszelt gyömbérrel, csipet sóval felforraljuk, majd átszűrjük. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a joghurtot és a mézet. Az így kapott selymes krémet habszifonba töltjük, két habpatronnal feldúsítjuk.

 

Csírával és aszalt vagy kandírozott gyömbérrel hidegen tálaljuk.


Jó étvágyat kívánunk hozzá!





Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galéria











CIKKEK

Akadémia Ételfotó

Kedves hűséges Borklub tagjaink! Szomorúan írom a levelet, mert úgy tűnik, egyhamar még mindig nem tudunk találkozni. Ami nem jelenti azt, hogy a boros palackjainkat is teljesen félreállítottuk volna, sőt.

Eventrend  G nyilatkozat

Minden idők legnehezebb időszakát éli a turizmus, a vendéglátás és a rendezvénypiac.

MTA Borest - Chardonnay és pinot noir

Bármelyik irányból közelítünk is, a chardonnay és a pinot noir a szőlőfajták arisztokratái közé tartoznak. Nagyságukból az sem tud semmit levonni, hogy mindkettőből meglehetősen sok van.

borvacsora a Magyar Tudományos Akadémián

Kis beharangozóul az Akadémia Klub Étterem 2020-as év borkóstolóiról osztanám meg gondolataimat mindazokkal, akik már eddig is látogatták a Borklub alkalmait – vagy éppen mostanában csatlakoznak hozzánk.  / Mészáros Gabriella /

kiváló desszert bort kóstolhattak évkezdő gasztronómiai vacsoránkon

A farsangi és báli szezonban rendeztük meg idei első borvacsoránkat. Az elegáns rendezvényen noha táncra nem került sor, a kiváló hangulatról a gasztronómiai remekek és a nagyszerű borok gondoskodtak. Elöljáróban azonban nézzünk kicsit utána mit is érdemes tudni erről az időszakról!

Porto Douro Vineyards

Magyar füleknek ismerősen cseng az “Oportó” szó, hiszen a főleg a villányi borvidéken kedvelt könnyed, jóivású vörösbort adó kékszőlőnek, a portugiesernek ez volt a leánykori neve. De mivel sem a bornak, sem pedig a szőlőfajtának nincs köze Portugália második legnagyobb városához, Portóhoz, így az EU tagságunkkal párhuzamosan el kellett a jól ismert névtől búcsúzni.

További cikkek >
New York Café TripAdvisor