Akadémia Klub házirend

 

 

Házirend

Az Akadémiai Klub Egyesület vezetősége a Klub Házirendjét az alábbiak szerint állapítja meg:

1.) A Klub zártkörű, kizárólag az Akadémiai Klub Egyesület tagjai és pártoló tagjai (a továbbiakban együtt klubtagok), valamint -- 14 éven aluli gyermekek kivételével -- az általuk meghívott vendégek látogathatják.

2.) A belépéshez az érvényes klubtagsági kártya felmutatása szükséges.

3.) A klubtag -- egyéni vendégként -- legfeljebb nyolc fő vendég behozatalára jogosult. Ennél nagyobb számú vendég esetén a vendéglátás rendezvénynek számít. Ennek lebonyolítási módját és elszámolási rendjét az Étterem vezetőjével közvetlenül kell egyeztetni.

4.) A vendégek csak a klubtag kíséretében léphetnek be, illetőleg tartózkodhatnak a Klubban.

5.) Az Étterem hétköznaponként 12:00--23:00 óráig, míg a Klub 10:30-23:00 óráig tart nyitva. Nyáron - általában július 20 és augusztus 20 között -- a Klub és Étterem nyári szünetet tart. (Előzetesen bejelentett igény esetén a nyitva tartás ideje meghosszabbítható. Rendezvény -- közvetlen egyeztetést követően - hétvégén is tartható.) Az asztalfoglalás -- korlátozott számban -- előzetes bejelentés alapján, egyébként az érkezés sorrendjében történik.

6.) A nyitvatartási időben a napszaknak megfelelő, folyamatos étkezési, italfogyasztási lehetőség, napilapok, folyóiratok, valamint egyéb szolgáltatások (számítógép, nyomtató, fénymásoló stb.) állnak rendelkezésre.

7.) A Klubot a tagok és vendégeik egymás iránti tiszteletből alkalomhoz illő, polgári öltözetben (urak öltönyben, nyakkendővel) látogathatják, betartva a Házirend, valamint a társasági viselkedés általános, elfogadott szabályait.

8.) A zavartalan klubélet érdekében a fényképezés, a videó- és hangfelvételek készítése tilos.

9.) Az igénybe vett szolgáltatások ellenértékének megfizetése alkalmanként készpénzben vagy a taggal történt megállapodás alapján hitelkártyával, illetőleg más készpénzkímélő fizetési mód szerint lehetséges. A Klub személyzete a számla rendezését vendégtől nem igényelheti és nem fogadhatja el.

10.) A klubtag a Házirend betartására figyelmeztethető. Az Egyesület vezetősége a klubtagot a Klub látogatásától a Házirend ismételt vagy súlyos megszegése esetén meghatározott időre eltilthatja, illetőleg a tagsági jogviszony az egyesület Alapszabályában foglaltak szerint megszüntethető.

 


címkék:




Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galéria











CIKKEK

Csokoládés macaron

A nyári szabadságok idejére is adunk még egy kis muníciót, hogy könnyebb legyen eligazodni a kedves olvasónak divatos (és kevéssé divatos…) éttermek étlapjain. Ez a válogatásunk olyan, mint egy insalata mista, egy vegyes saláta: konyhatechnológia, alapanyagok, ételnevek is helyet kapnak.

Szakácsok az MTA udvarán

A címre visszatérek kicsit később. A rendezvényszervezők között a globális felmelegedés előtt az a mondás járta, hogy szabadtéri rendezvényt csak Rómától délre szabad szervezni. Az Akadémiai Klub évadzáró partiját - ha tehettük - mindig az MTA hangulatos udvarára hirdettük meg. Aztán volt, hogy egy zivatar a klub termeibe kergette a publikumot, máskor meg a nagy forróság miatt tűnt nagyon hosszúnak az este.

Citrom tarte

Ez már harmadik cikkünk a témában, de ne reménykedjen a kedves olvasó, hogy a gasztronómiai kifejezések végére érünk hamarosan. Legfeljebb abbahagyjuk…Láttak már önök egy Larousse gasztronómiai lexikont? Nos, simán agyon lehet vele ütni, mondjuk, egy rossz felszolgálót vagy szakácsot. Csak szólok!

Domboldal szőlőkkel

Tizenhét év nagy idő! Éppen 2000 óta szervezünk borkóstolókat, illetve borbemutatóval színesített gálavacsorákat éttermünkben az Akadémiai Klub Egyesület tagjainak és partnereinknek. Ezen évek alatt megfordult a klubban a magyar borásztársadalom színe-java.

hajszálvékonyra szeletelt érlelt nyers hús

Az előző részben néhány fontos konyhatechnikai eljárást, alapanyag-elnevezést jártunk körbe, hogy megkönnyítsük a kedves olvasó életét az étlapról történő választás során. Lássunk további divatos gasztronómiai szakszavakat, ételnevet.

lazac gravlax

Tudja a kedves olvasó, hogy mi az a konfitálás vagy szuvidolás? Eszik vagy isszák a veloutét, a chutney-t, a guacamole-t? Mi az a panko morzsa, a tempura vagy a gratin? Egy jobb étterem menüjét és itallapját a múltban is misztikum lengte át, mert egyszerű földi halandó nemigen értette az azon szereplő tételeket.

További cikkek >
New York Café TripAdvisor