Képtárlátogatás - Magyar Tudományos Akadémia

Képtárlátogatás - Magyar Tudományos Akadémia

Képtárlátogatás a Magyar Tudományos Akadémia Székházában, ami garantáltan felejthetetlen élményt nyújt a kultúra  kedvelőinek. 

 

Az érdeklődők képtárlátogatás során a Magyar Tudományos Akadémia Székházában található méltán híres és igen nagy értékű Művészeti Gyűjteményt tekinthetik meg a Székház III. emeleti Képtárában.

 

 

 

 

 

 

Itt leginkább az Akadémiával, annak történetével kapcsolatos alkotásokat csodálhatnak meg az idelátogatók. 

 

A képtárlátogatás előre egyeztetett időpontban történik, előzetes bejelentés alapján. 

Lehetőség van nagyobb, akár 30 fős csoportok fogadására is, akik magyar és angol nyelvű tárlatvezetést egyaránt igénybe vehetnek. 

 

A képtárlátogatáson kívül az emeleti termek megtekintésére is lehetőség nyílik, amennyiben nincs rendezvény az aktuális időpontban a termek

valamelyikében.

 

Ha Ön is szeretne egy patináns rendezvényt a Magyar Tudományos Akadémia falai között az Akadémia Klub szervezésében, ide kattintva

kérje személyreszabott ajánlatunkat.


címkék: Akadémia Klub




Kapcsolatfelvétel

Akadémia Klub Étterem étlap

Akadémia Klub galéria











CIKKEK

Citrom tarte

Ez már harmadik cikkünk a témában, de ne reménykedjen a kedves olvasó, hogy a gasztronómiai kifejezések végére érünk hamarosan. Legfeljebb abbahagyjuk…Láttak már önök egy Larousse gasztronómiai lexikont? Nos, simán agyon lehet vele ütni, mondjuk, egy rossz felszolgálót vagy szakácsot. Csak szólok!

Domboldal szőlőkkel

Tizenhét év nagy idő! Éppen 2000 óta szervezünk borkóstolókat, illetve borbemutatóval színesített gálavacsorákat éttermünkben az Akadémiai Klub Egyesület tagjainak és partnereinknek. Ezen évek alatt megfordult a klubban a magyar borásztársadalom színe-java.

hajszálvékonyra szeletelt érlelt nyers hús

Az előző részben néhány fontos konyhatechnikai eljárást, alapanyag-elnevezést jártunk körbe, hogy megkönnyítsük a kedves olvasó életét az étlapról történő választás során. Lássunk további divatos gasztronómiai szakszavakat, ételnevet.

lazac gravlax

Tudja a kedves olvasó, hogy mi az a konfitálás vagy szuvidolás? Eszik vagy isszák a veloutét, a chutney-t, a guacamole-t? Mi az a panko morzsa, a tempura vagy a gratin? Egy jobb étterem menüjét és itallapját a múltban is misztikum lengte át, mert egyszerű földi halandó nemigen értette az azon szereplő tételeket.

különleges boroscímkék

Álltak már tanácstalanul egy hipermarket boros részlege előtt és kérdezték maguktól, melyik palackot is kellene leemelni? A marketingesek -érthető módon- a címkére esküsznek: az lesz a nyerő, amelyik odavonzza a tekintetünket. Ez működik is a “laikus” vásárló esetében, s akkor, ha nincsenek ismereteink a borokról. Az ügy azonban lényegesen bonyolultabb ennél.

2017 legjobb borai

Február végén azt ígértük a kedves olvasónak, hogy visszatérünk a Magyar Tudományos Akadémia Bora 2017 bormustra eredményeire is. Nos, április 4-én az Akadémiai Klub adott helyet a díjátadónak. Borászok, újságírók, a zsűri tagjai jelenlétében adta át az okleveleket Vékás Lajos akadémikus, az MTA alelnöke a pincészetek képviselőinek.

További cikkek >
New York Café TripAdvisor