Sok konferencia helyszín bérlehető ma Budapesten, de kevésnek ad olyan méltóságot és hitelességet az intézmény, melyben helyet kapott, mint a Magyar Tudományos Akadémia konferencia termei. Magyar és nemzetközi tudósok, Nobel díjasok, és vezető politikusok tartották mér itt előadásaikat. Az Akadémia a tudomány fellegvára. Ez a hangulat megalapozza bármilyen konferencia hírnevét, ha konferencia helyszínként az Akadémiát választják.
Konferencia helyszínként akkor jó egy terem, ha a konferencián résztvevők ellátása is megfelelő. Az Akadémia Klub csapata nemzetközi és állami delegációk kiszolgálásában szerezte évtizedes tapasztalatát, modern konyhánk a mai követelmények (legyen az gasztronómiai vagy törvényi) a legmagasabb szinten megfelel.
Legyen szó kávészünetről, ebédről vagy gálavacsoráról, az Akadémia Klub mindent biztosít a konferencia szervezőinek.
A Magyar Tudományos Akadémia gyönyörűen felújított termei, a legváltozatosabb és legszínvonalasabb konferenciák helyszínéül szolgáltak már eddig is. Legtöbbjükből gyönyörű kilátás nyílik a Dunára, a Budai várra, a Lánchídra. Konferencia helyszíneink méreteik és stílusoknak megfelelően különböző lehetőségeket rejtenek, az alábbi linkeken megtekinthetőek:
Egy-egy konferenciára számos helyszínről érkeznek az emberek, ezért nagyon fontos, hogy a rendezvényhelyszín könnyen megközelíthető legyen minden Vendég számára.
Az Akadémia Klub elegáns termei a város szívében található Magyar Tudomány Akadémia falai között, kiváló helyszínként szolgálnak egy üzleti vagy akár egy tudományos konferenciának is. Önnek nincs más dolga, csak meginvitálni az eseményre a Vendégeit, cégünk pedig minden más feladatot ellát, így Önnek csak le kell aratni a babérokat a stressz, és a komoly szervezési feladatok helyett.
A farsangi és báli szezonban rendeztük meg idei első borvacsoránkat. Az elegáns rendezvényen noha táncra nem került sor, a kiváló hangulatról a gasztronómiai remekek és a nagyszerű borok gondoskodtak. Elöljáróban azonban nézzünk kicsit utána mit is érdemes tudni erről az időszakról!
Magyar füleknek ismerősen cseng az “Oportó” szó, hiszen a főleg a villányi borvidéken kedvelt könnyed, jóivású vörösbort adó kékszőlőnek, a portugiesernek ez volt a leánykori neve. De mivel sem a bornak, sem pedig a szőlőfajtának nincs köze Portugália második legnagyobb városához, Portóhoz, így az EU tagságunkkal párhuzamosan el kellett a jól ismert névtől búcsúzni.
Sok szempontból a legfontosabb - és a külföldieknek talán az egyedüli ismert - borvidékünkről nyilván mindenki hallott, hiszen Kölcsey Ferenc neves költeményében, a Himnuszban is említésre került. Bízunk benne, hogy nincs magyar ember, aki ne ivott volna tokaji bort. Az utóbbi közel két évtizedben azonban óriási változások zajlanak Tokaj-Hegyalján, így talán nem haszontalan sorra vennünk a tokaji borstílusokat.
Ha az ún. erősített borok eltűnésére gondolok, eszembe jut a fenti latin mondás: így múlik el a világ dicsősége. Még pár évtizede elképzelhetetlen volt, hogy egy jobb angol klubban vagy családnál a vacsora ne egy száraz sherryvel kezdődjön és ne egy édes portói borral végződjön.
A Magyar Tudományos Akadémia éttermében talán 1999 óta szervezünk borkóstolóval kísért vacsorákat.
Ha Itáliában, Spanyolországban borvidékekre vetődik az érdeklődő, se szeri se száma a nemesi neveknek: márkik sokaságát ismeri a borvilág.