Ha üzleti rendezvényének Budapesten keres helyszínt, akkor nem is találhatna megfelelőbbet az Akadémia Klubnál. Az üzleti ebédtől a konferencián át a díszvacsoráig számos üzleti rendezvény magas színvonalú kiszolgálását biztosítjuk, mindezt Budapest belvárosában, könnyen megközelíthető helyen.
Egy üzleti rendezvény esetében – legyen az csupán néhány fő, vagy egy egész vállalat - az egyik legfontosabb szempont a megközelíthetőség.
A Magyar Tudományos Akadémia Székházában lévő Akadémia Klub ilyen tekintetben kitűnő választás, hiszen Budapest üzleti és kulturális központjában várja vendégeit rendkívül jó megközelíthetőséggel.
Üzleti rendezvényének szervezése nálunk a legjobb kezekben van. Vendégeink magas színvonalú vendéglátása, igényeik maximális kielégítése számunkra elsődleges fontosságú.
Nagy előnyt jelent, hogy az Akadémia Klub saját étteremmel rendelkezik, amihez természetesen saját konyha is tartozik. Ennek köszönhetően a rendeléseket sokkal rugalmasabban áll módunkban kezelni, valamint bármilyen felmerülő kérdés, probléma esetén gyorsan tudunk reagálni.
Különös figyelmet szentelünk az állandó, kiemelkedően magas színvonal biztosításának, hogy vendégeink minden esetben elégedetten távozhassanak.
Vállaljuk díszvacsorák, zártkörű üzleti megbeszélések, sajtótájékoztatók, konferenciák, oktatások helyszínének és vendéglátásának biztosítását, legyen szó néhány fős üzleti megbeszélésről, vagy több, mint 100 fős egész estés rendezvényről.
Amennyiben kötetlenebb hangulatú estét szeretnének, lehetőség van borvacsorák, koktél partik szervezésére is több teremben is.
Szintén nagy előny, hogy nincs szükség sem külsős szakember, sem technikai berendezés biztosítására, hiszen ezek különtermeinkben vendégeink rendelkezésére állnak.
A farsangi és báli szezonban rendeztük meg idei első borvacsoránkat. Az elegáns rendezvényen noha táncra nem került sor, a kiváló hangulatról a gasztronómiai remekek és a nagyszerű borok gondoskodtak. Elöljáróban azonban nézzünk kicsit utána mit is érdemes tudni erről az időszakról!
Magyar füleknek ismerősen cseng az “Oportó” szó, hiszen a főleg a villányi borvidéken kedvelt könnyed, jóivású vörösbort adó kékszőlőnek, a portugiesernek ez volt a leánykori neve. De mivel sem a bornak, sem pedig a szőlőfajtának nincs köze Portugália második legnagyobb városához, Portóhoz, így az EU tagságunkkal párhuzamosan el kellett a jól ismert névtől búcsúzni.
Sok szempontból a legfontosabb - és a külföldieknek talán az egyedüli ismert - borvidékünkről nyilván mindenki hallott, hiszen Kölcsey Ferenc neves költeményében, a Himnuszban is említésre került. Bízunk benne, hogy nincs magyar ember, aki ne ivott volna tokaji bort. Az utóbbi közel két évtizedben azonban óriási változások zajlanak Tokaj-Hegyalján, így talán nem haszontalan sorra vennünk a tokaji borstílusokat.
Ha az ún. erősített borok eltűnésére gondolok, eszembe jut a fenti latin mondás: így múlik el a világ dicsősége. Még pár évtizede elképzelhetetlen volt, hogy egy jobb angol klubban vagy családnál a vacsora ne egy száraz sherryvel kezdődjön és ne egy édes portói borral végződjön.
A Magyar Tudományos Akadémia éttermében talán 1999 óta szervezünk borkóstolóval kísért vacsorákat.
Ha Itáliában, Spanyolországban borvidékekre vetődik az érdeklődő, se szeri se száma a nemesi neveknek: márkik sokaságát ismeri a borvilág.