
Időpont: 2020. február 24., hétfő 18:30
(Vendégérkezés 18.30-tól, vacsora 19:00 órától)
Helyszín: Akadémiai Klub Kodály- / Vörösmarty-terem
(1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)
Az est témája:
Chardonnay és pinot noir – valamint pisztráng, fogas és társai (egyszerűbben szólva: hal)
A két szőlőfajta kapcsán ma már rengetegen gondolnak azonnal a pezsgőre. Ami valóban jó gondolat, a kivitelezés nagyszerűségében viszont csak bízhatunk egészen addig, amíg meg nem kóstolunk néhány finom, elegáns tételt hasonlóan kiemelkedő halas fogásokkal.
MENÜSOR
A vacsora témája: CHARDONNAY ÉS PINOT NOIR
Köszöntő ital
Francois President Pinot Noir Rosé Nyerspezsgő 2015
Mangalica sonka friss túróval
Etyeki Kúria Chardonnay 2018
Füstölt Pisztráng és kaviár céklákkal
N.A.G. Föld és Ég Chardonnay 2016
Kecskesajt krémleves birssel
Hortobágyi palacsinta
St. Andrea Csakegyszóval Pinot Noir 2018
Fogasfilé zöldséges bulgurral, narancsmártással
Kovács Nimród Battonage Chardonnay 2016
Légli Landord 2017
Dobostorta
Bott Frigyes Pinot Noir 2018
Espresso
Ásványvíz